Kozmetikai gyantázás

A gyanta a növényi kérgekben képződik, hidrogén, oxigén és szén alkotta növénytermék, melyet már az ókori egyiptomiak is használtak a selymes, szőrtelen bőr elérése céljából.

A különféle szőrtelenítési eljárások közül a leghosszabban tartó szőrtelenséget - kutatások szerint - leginkább gyantázással érhetjük el, mivel négy hétig tart, amíg a szőr újra el nem kezd növekedni. A gyantázásnál a szőrt a szőrtüszővel együtt tépjük ki, ezért mivel nem minden szőrtüsző nő vissza, folyamatosan ritkulni fog a szőr a gyantázott területen. Ez nagy előnye a borotválkozással szemben, mert a borotva csak levágja a szőrt, nem pedig kitépi, így pár napon belül az visszanő. Az epilálással szemben is van előnye, habár az epilálás után is csak pár hét után nő ki a szőr, de az epilálásnál előfordul, hogy a szőr befelé nő, így akár be is gyulladhat a szőrtüsző.

Bármilyen gyantázási forma után a bőr felső hámrétege sérül, ezért minden esetben kenjük be bőrünk valamilyen nyugtató hatású testápolóval. Kímélni kell a bőrt, ezért lehetőleg ne napozzuk vagy szoláriumozzuk az elkövetkező napban.


Arc

szemöldök gyanta vagy szedés, -igazítás

bajusz

áll vagy arc

 

1 300 Ft

700 Ft

1 600 Ft

Kar

teljes kar

hónalj

 

2 200 Ft

1 500 Ft

Láb

lábszár

comb

teljes láb

 

2 200 Ft

2 700 Ft

4 500 Ft

Intim

bikini

teljes intim (brazil)

teljes intim + fenék

 

1 800 Ft

4 200 Ft

4 900 Ft