Kozmetikai gyantázás

A gyanta a növényi kérgekben képződik, hidrogén, oxigén és szén alkotta növénytermék, melyet már az ókori egyiptomiak is használtak a selymes, szőrtelen bőr elérése céljából.

A különféle szőrtelenítési eljárások közül a leghosszabban tartó szőrtelenséget - kutatások szerint - leginkább gyantázással érhetjük el, mivel négy hétig tart, amíg a szőr újra el nem kezd növekedni. A gyantázásnál a szőrt a szőrtüszővel együtt tépjük ki, ezért mivel nem minden szőrtüsző nő vissza, folyamatosan ritkulni fog a szőr a gyantázott területen. Ez nagy előnye a borotválkozással szemben, mert a borotva csak levágja a szőrt, nem pedig kitépi, így pár napon belül az visszanő. Az epilálással szemben is van előnye, habár az epilálás után is csak pár hét után nő ki a szőr, de az epilálásnál előfordul, hogy a szőr befelé nő, így akár be is gyulladhat a szőrtüsző.

Bármilyen gyantázási forma után a bőr felső hámrétege sérül, ezért minden esetben kenjük be bőrünk valamilyen nyugtató hatású testápolóval. Kímélni kell a bőrt, ezért lehetőleg ne napozzuk vagy szoláriumozzuk az elkövetkező napban.


Arc

szemöldök gyanta vagy szedés, -igazítás

bajusz

áll vagy arc

 

2000 Ft

1200 Ft

2300 Ft

Kar

teljes kar

hónalj

 

2200 Ft

2000 Ft

Láb

lábszár

comb

teljes láb

 

2200 Ft

2700 Ft

4500 Ft

Intim

bikini

teljes intim (brazil)

teljes intim + fenék

 

1800 Ft

4200 Ft

4900 Ft